divendres, 29 de juny del 2012

Lectures d'arreu del món a la Biblioteca de Manuel



Ací teniu el vídeo de l'activitat "Lectures d'arreu del món" realitzada a la Biblioteca de Manuel dins de la Setmana Intercultural: una lectura de textos llegits per famílies nou vingudes (d'Armenia, Perú, Colombia, França, Gran Bretanya, Marroc, Paraguai, Argentina, Rumania i Xina), on les mares/pares llegien textos en la seua llengua materna i els seus fills/es en valencià, la nostra llengua i ara també la seua, la seua llengua d'acollida.


És una sort tindre al nostre poble gent de llocs i cultures tan diferents a la nostra. És una sort perquè ens dóna l'oportunitat de conéixer com de divers és el món, i d'aprendre convivència i solidaritat. Una oportunitat que a vegades ens perdem quan tinguem actituds de recel i desconfiança. Ara més que mai cal transmetre als nostres menuts que les diferències ens enriqueixen, i cal ensenyar-los a detectar i combatre les actituds xenòfobes, que de vegades copien d'alguns adults.


Un acte molt emotiu i carregat de simbolisme: acceptar, reconéixer i valorar la diferència, per al mateix temps buscar i permetre la integració. Molt bé!
ampapintorestruch@gmail.com